045 7833 0316

Yrityksen tarina

Yrityksen syntyyn liittyy vahvasti eräänlainen kasvutarina – Pekan ja Mian

Pekan juuret ovat vahvasti Kymenlaaksossa, saaristossa, meren läheisyydessä.

”Jo lapsena hakkasin omat ja naapurin naulat erilaisiin rakennelmiin. Työskentelystä puun parissa tuli ensin harraste ja myöhemmin ammatti. Insinööriopintojen jälkeen siirryin suoraan puun jatkojalostuksen pariin työnjohtajaksi ja tuotantopäälliköksi kansainvälisiin yrityksiin. Vuonna 2005 toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja rupesin yrittäjäksi perustaen julkisten tilojen kalusteita valmistavan Mallipuu Oy:n.

 

Kilpahiihtotaustani on opettanut sinnikkyyttä ja meri antanut rauhallisuutta ja yli 30 vuoden työurani aikana puu on vääntynyt monenlaiseksi tuotteeksi. Lähtökohtana ovat aina olleet asiakkaan tarpeet ja toiveet.

 

Meri ja veneily ovat aina kuulunut elämäämme. Veneistä kokemusta on kertynyt paljon isoista pieniin ja moottoriveneistä purjeveneisiin. Puuveneitä ja niiden osia on kunnostettu ns. ”haudan partaalta” uuteen loistoon ja muutama vene kalustettu kokonaan, alusta loppuun. Oikein menetelmin huonokuntoisetkin osat voidaan vielä pelastaa ja mikäli osat eivät ole pelastettavissa, osaan tehdä uudet tilalle.”

Mia on lähtöisin Helsingistä, josta hän on muutaman mutkan kautta päätynyt Kotkaan.

”Rakkaus mereen ja saaristoon, rakkaus veneisiin, rakkaus mieheeni; voinee todeta, että rakkaus toi minut Kotkaan. Työura alkoi jo nuorena, 15-vuotiaana. Ensimmäinen työpaikkani oli kaupassa. Siitä asti olen ollut töissä ja opiskellut. Käsillä tekeminen ja kiinnostus käsityöammattiin johtivat artesaanitutkintoon. Työurani palkkatöissä antoi mahtavan pääoman myynnin, markkinoinnin ja taloushallinnon parissa, jota tuki merkonomin tutkinto ja myöhemmin myös taloushallinnon erikoisammattitutkinto. Kokemuksen karttuessa oli hyvä siirtyä yrittäjäksi omaan tilitoimistoon. Se on ollut sellainen näköalapaikka siihen, mitä kaikkea yrittäjyys ja yrittäminen voi olla sekä oman yrityksen kautta, että muiden yrittämistä läheltä seuranneena. Työn vastapainona koen mielekkäät harrastukset tärkeinä. Toimin Meripelastusyhdistyksessä vapaaehtoisena meripelastajana. Se on harrastuksena mitä monipuolisin ja sieltä voin ammentaa eväitä myös yrittäjyyteen. Vapaa-aikaani käytän myös purjehtien sekä Suomessa että ulkomailla. Kuulun Naispurjehtijat-yhdistykseen, joka on valtakunnallinen naisten oma väylä niin purjehdukseen kuin moottoriveneilyyn. Liikuntaharrastukset tukevat sekä työn että vapaa-ajan tekemistä ja auttavat jaksamaan.”

Lommit Oy sai siis alkunsa kahden, merta, saaristoa ja veneilyä rakastavan yhdistettyä osaamisensa.

”Olemme molemmat ahkeria tekemään. Tykkäämme touhuta kaikenlaista mm. mökillä saaressa. Omakotitalossa asuessa aina löytyy jokin projekti. Meillä on kotona oma puutyöverstas, josta Pekan taitavissa käsissä on syntynyt mm. kodin kalusteitamme ja perheen puuveneiden uudet osat. Puuveneiden kanssa touhuaminen on siirtynyt isältä pojalle useammassa sukupolvessa. Myös Pekan poika on jo nuorena miehenä varsin osaava käsistään ja työstää puuta ammattitaitoisesti mm. oman puuveneensä parissa.

 

Lommit Oy syntyi varsin luontevasti yhteiseksi yritykseksemme. Pääsemme näin vaalimaan perinteikästä puutyöosaamista ja valmistamaan kestäviä, mittatilaustyönä tehtäviä kalusteita. Teemme puusta yksilöllisiä ratkaisuja veneisiin, koteihin, toimistoihin, teollisuuteen jne. Ja kuten Pekka aiemmin jo totesi, lähtökohtanamme on aina asiakkaan tarpeet ja toiveet. ”